توضیحات
داروهای ضد درد، آنتی بیوتیکها، داروهای پایین آورندهی کلسترول… داروهایی که خواص به ظاهر معجزهآسا دارند و ما را از درد و بیماری نجات میدهند، حالا بخشی از زندگی ما شدهاند.
اما چه قدر دربارهی قرصهایی که مصرف میکنید میدانید؟ و آیا به آنها اعتماد دارید؟در این برنامهی بینظیر، نگاهی به صنعت داروسازی میاندازیم تا کشف کنیم داروها و قرصهایی که دنیای ما را تغییر دادهاند، چطور ساخته میشوند و چرا روشهایی که پزشکها داروها را تجویز میکنند ممکن است برای همیشه تغییر کند.
در این برنامه به داخل کارخانههای داروسازی میرویم تا ببینیم آیا کشف تاثیرات برخی از داروها ناشی از خوش اقبالی و به طور اتفاقی بوده؟حقیقت این است که بعضی از داروها در ابتدا برای منظور دیگری ساخته شده بودند اما برخی از تاثیرات یا عوارض جانبی آنها بعدا کشف شده! مانند «ریتالین» که ابتدا داروی ضد افسردگی برای بزرگسالان بود اما حالا برای اختلال کمتوجهی – بیشفعالی تجویز میشود.
کاربردهای تازه برای داروها در حال کشف شدن است و ممکن است این موضوع بر روی افراد سالم نیز تاثیرات مثبتی داشته باشد.
نمونهی دیگر «ویاگرا» است که تا به امروز موفقترین دارو بوده است.
اما واقعیت این است که میلیونها نفر از مردان در حقیقت به خاطر تاثیرات جانبی این دارو از آن استفاده میکنند: این دارو در اصل برای درمان آنژین ساخته شده بوده!در ادامهی این برنامه خواهیم دید در حالی که صد میلیون زن در سراسر جهان قرص ضدبارداری مصرف میکنند، مهمترین روش جلوگیری از بارداری در مردان از قرن نوزدهم تا بهحال تغییری نکرده! آیا ممکن است علت این موضوع آن باشد که شرکتهای داروسازی قبول کردهاند مردان، حاضر به پذیرش عوارض جانبی این داروها – که زنها دههها است پذیرفتهاند – نیستند؟همچنین نگاهی میاندازیم به یکی دیگر از داروهایی که جامعه را تغییر میدهد: مهارکنندهی بازجذب سروتونین با نام مخفف اساسآرآی.
این داروها بیشتر با اولین نوع خود، «پروزاک» شناخته میشوند که برای بیماریهای روانی تجویز میشد اما بدون اثرات جانبی نیز نبود.
در این برنامه همچنین به جنبههای منفی اعتیاد به قرص و دارو نیز میپردازیم و در همین رابطه با زنی دیدار میکنیم که دههها است به قرصهای ضد درد معتاد است.
اما بزرگترین معجزهی طبیعت در عرصهی دارو یعنی آنتیبیوتیکها؛ این داروها عمر انسان را افزایش دادهاند اما آیا ما با مصرف خودسرانه در حال سوءاستفاده از آنتی بیوتیکها هستیم؟ در این برنامه با بیماری آشنا میشویم که به علت مقاومت آنتیبیوتیکی که در بدنش ایجاد شده به طور جدی در معرض خطر است.
با پزشک این بیمار در حالی دیدار میکنیم که در تلاش است نوعی آنتیبیوتیک برای عفونت این بیمار تجویز کند…البته شیوههای تجویز دارو و قرص نیز در حال تغییر است.
بهطوری که امروز دیگر برای هر بیمار، قرص تجویز نمیشود، بلکه قرص برای همه تجویز میشود! به عنان مثال قرصهای پایینآورندهی کلسترول را این روزها همه مصرف میکنند… اما آیا این موضوع خطرناک نیست؟در این برنامه همچنین به پرسشی که سالها در انتظار پاسخ است نیز میپردازیم: آیا قرصی برای پایان دادن به زندگی وجود دارد؟ در همین رابطه با گروهی از استرالیاییهایی آشنا میشویم که در حال تلاش برای ساخت این قرص هستند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.