توضیحات
اختلال وسواس : وسواس چیست و چرا به وجود میآید؟ آیا این اختلال ذهنی درمانپذیر است؟ این برنامه سفری است به درون یکی از شگفتانگیزترین و بغرنج ترین اختلالات ذهنی انسان؛ سفری احساسی برای تحقیق درباره اختلال وسواس.
اختلالی که امکان زندگی عادی و طبیعی را از فرد مبتلا به آن میگیرد.
اما به راستی چرا مغز انسان ناگهان تغییر رویه میدهد و دچار وسواس میشود؟ میخواهیم با برخی از افراد مبتلا به این اختلال، و همچنین کسانی که در حال مبارزه با آن هستند آشنا شویم: یکی از این افراد «سیلویا» نام دارد.
او دائما نگران این است که نکند کسی را به قتل برساند.
سیلویا با آنکه میداند این کار از او بعید است اما همچنان در ذهنش دائما به جابهجایی جسدهای افرادی که کشته است، فکر میکند.
«ریچارد»، بیمار دیگری است که دائما نگران این موضوع است که در اثر لمس چیزی یا کسی، به بیماری کشندهای مبتلا شود.
او تعداد زیادی کفش ارزان قیمت خریده و برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری، هرکدام از آنها را پس از یک بار استفاده، دور میاندازد.
اگر کسی سوار ماشین ریچارد شود، او باید حتما پس از آن با سختی و زحمت زیاد، ماشین را تمیز و ضد عفونی کند.
ممکن است این موارد عجیب به نظر برسند اما با تحقیقاتی که انجام شده، میدانیم به طور نمونه در آمریکا، اختلال وسواس زندگی حدود هفت میلیون نفر از مردم را تحت تاثیر قرار میدهد.
برای «ریچارد» و «سوفی»، این اختلال یک عامل ناتوان کننده است که امکان زندگی عادی و طبیعی را از آنها میگیرد.
در این برنامه میخواهیم دریابیم که اختلال وسواس در حقیقت اساسا چیست و چرا به وجود میآید.
آیا این اختلال راهحل قطعی درمانی دارد؟ در این برنامه با برخی از راه حلهای درمان وسواس مانند: رفتاردرمانیشناختی (cognitive behavioural therapy) و تحریک عمقی مغز (deep brain stimulation) آشنا میشویم ما به دیدار دانشمندانی میرویم که با استفاده از برترین تکنولوژیهای روز مانند اپتوژنتیک (optigenetics) بر روی راههای نوین درمان این اختلال در آینده کار میکنند.
اما آگاهی از وضعیت زندگی افرد مبتلا به اختلال وسواس، که ساکت و آرام از تبعات این اختلال رنج میبرند و همچنین شنیدن تجربیات آنها، به ما کمک میکند تا درباره ذهن پیچیده خودمان نیز شناخت بیشتری پیدا کنیم و بتوانیم راههای کمک به این افراد را کشف کنیم
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.