توضیحات
در معماری اهرام مصر هدف اصلی سازندگان ، ساختن سدی مقاوم در برابر تخریب ها و جلوگیری از سرقت آثار داخل ان بود و به همین دلیل ساخت این بناها همراه با پیچیدگی ها و پنهان کاری های بسیاری است تا کسی پس از مرگ فرعون امکان دسترسی و دستبرد به این ثروت را نداشته باشد.
تقریبا در تمامی هرم ها ده ها راه انحرافی و تله های مختلف برای جلوگیری از ورود دزدان تعبیه شده است و همچنین هیچ یک از ان ها در ورودی نداشتند.
تمامی تلاش فراعنه مصر و معماران سازنده این بناهای منحصر به فرد که با دستان صدها هزار برده ساخته شدند ، نتوانست در برابر وسوسه دستیابی به ثروت افسانه ای موجود در داخل هرم ها مقاومت کرده و طی هزارن سال پس از ساخته شدن اهرام ، دزدان مقابر موفق شدند تا به گنجینه های موجود در قبر پادشاهان دسترسی پیدا کنند و زمانی که باستان شناسان در روزگار معاصر به داخل این هرم های شگفت انگیز رسیدند تنها با دیواره های خالی و اتاق های غارت شده ای رو به رو شدند که هیچ نشانه ای از شکوه جلال فراعنه مصر در ان باقی نمانده بود.
سرانجام با کشف مقبره یکی از فراعنه مصر که هنوز دست غارتگران به ان نرسیده بود ، کلید این معما گشوده شد.
البته این فرعون در هرم مدفون نشده بود و مقبره ای کاملا عادی داشت.
توت عنخ آمون یکی از فراعنه سلسله هجدهم مصر بود که در سال های ۱۳۴۱ تا ۱۳۲۳ پیش از میلاد زندگی می کرد می کرد و در هنگام مرگ بسیار جوان و در سن نوزده سالگی بود.
مرگ وی مصادف با دوره زوال قدرت فراعنه سلسله هجدهم بوده و دوره کوتاه سلطنت وی همراه با هرج و مرج و بی ثباتی دینی و سیاسی در سرزمین مصر بود.
این آرامگاه در سال ۱۹۲۲ میلادی توسط باستان شناسی به نام هوارد کارتر کشف شد.
بر اساس آزمایش های دی ان ای انجام شده در سال ۲۰۱۰ بر روی مومیائی این فرعون ، مشخص شد که توت عنخ آمون فرزند فرعون توت عنخ آتون است.
اگر چه این فرعون جوانمرگ در طول زندگی خود نسبت به سایر پادشاهان مصر قدرت بسیار کمی داشته و پس از مرگش نیز فراموش شد ولی امروزه وی را به عنوان مشهورترین فرعون مصر می شناسند زیرا آرامگاه وی تنها نمونه دست نخورده ای است که وضعیت زندگی و فرهنگ مردم مصر باستان است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.