توضیحات
در این برنامه «جک پرتی» به دنبال کسانی است که در قبال انقلاب در عادات غذایی ما مسوول هستند.
او میخواهد دریابد که چهگونه تصمیمهایی که چهل سال پیش در آمریکا گرفته شد، عادات غذایی ما را تغییر داد.
او برای تحقیق دربارهی عصارهی «گلوکز-فروکتوز» (high-fructose corn syrup)، به آمریکا سفر میکند.
این ماده ای بود که در دههی هفتاد میلادی «ارل باتز» وزیرکشاورزی ریچارد نیکسون رییس جمهوری وقت آمریکا از آن به عنوان جایگزین شکر دفاع کرده بود.
تولید این ماده به منظور استفاده از مازاد ذرت تولید شده توسط کشاورزان پیشنهاد شده بود.
این ماده ارزانتر و شیرینتر از شکر بود و بهسرعت جای خود را تقریبا میان همهی غذاهای فرآوریشده و نوشیدنیهای سبک پیدا کرد.
این ماده با نام مخفف « HFCS » تنها شیرینتر از شکر نیست بلکه بر روی «لپتین» (هورمون کنترل کنندهی اشتها) نیز تاثیر میگذارد و به همین سبب به محض این که شروع به خوردن آن کنیم، نمیدانیم که کی خوردن را تمام کنیم.
«روبرت لوستیگ» متخصص غدد درونریز و متابولیسم از اولین کسانی بود که خطر « HFCS » را تشخیص داد اما در آنزمان یافتههای او را بیاعتبار تلقی کردند.
در همان حال یک گزارش در مجلس آمریکا، چربی و نه چاقی را عامل افزایش بیماریهای قلبی-عروقی معرفی کرد که واکنش صنایع غذایی به این موضوع ارائهی محصولات «کم چربی» مفید برای قلب بود؛ محصولاتی که در آنها چربی حذف شده بود اما جای آن را قند بیشتری پر کرده بود.
در همین حال در سالهای دههی هفتاد در بریتانیا، تولیدکنندگان مواد غذایی با کمک شرکتهای تبلیغاتی توانستند ایدهی خوردن «اسنک» در میان وعدههای اصلی غذا را همهجا تبلیغ کنند و جا بیندازند.
در بریتانیا در خارج از خانه، رستورانهای زنجیرهای «فست فوود»، جایی پرنور و تمیز بودند که انواع برگرها در آن جا طبخ و ارائه میشد.
بیست سال پس از ورود مک دونالد به بریتانیا، تعداد رستورانهای «فست فوود» چهار برابر شده بود! درباره مجموعه : میزان چاقی مفرط در همه جای دنیا در حال افزایش است.
امروزه تعداد افراد چاق بیشتر است از کسانی که دچار سوءتغذیه هستند.
جک پرتی در این برنامه به دنبال افرادی است که عادتهای غذایی ما را دگرگون کردهاند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.