توضیحات
در برنامه رولز رویس، ما کاپوت بهترین شرکت خودروسازی جهان را بالا زده و داستان دو مرد را بازگو میکنیم که معنای جدیدی برای واژه لوکس آفریدند و به ما برای پیروزی در دو جنگ جهانی و تسخیر آسمانها یاری رساندند.
داستان از سال 1906 شروع میشود، زمانی که اشرافزاده فارغ التحصیل کمبریج، چارلز رولز با یک مهندس خودآموخته به نام هنری رویس آشنا شد، و از رهگذر شراکت این دو نفر، خودرویی پدید آمد به نام سیلور گوست که اندکی بعد “بهترین اتومبیل جهان” لقب گرفت.
چهار سال بعد، چارلز رولز درگذشت.
هواپیمایی که او هدایت میکرد در نمایش هوایی بورنموث به زمین برخورد کرد و او نخستین بریتانیاییای شد که در یک سانحه هوایی کشته میشود.
اما ارتباط رولز رویس با پرواز به پایان نرسید.
کمتر از 10 سال بعد، هنری رویس موتور ایگل را برای نیروی هوای سلطنتی طراحی کرد و کمی پیش از مرگش در سال 1933 هم موتور آر را طراحی کرده بود که بعدها به موتور مرلین تبدیل شد و کلید پیروزی متفقین در سال 1945 شد.
اما همین بخش موتورهای هواپیمایی، بعدها باعث سقوط رولز رویس شد و موتور جت ناموفق آربی211، شرکت را در سال 1971 به ورشکستگی کشاند.
دولت به مبلغ یک پوند کل شرکت را خرید و آن را به دو بخش تقسیم کرد.
بخش موتورهای هواپیمایی به یک تولیدکننده برتر جهانی در زمینه موتورهای جت تبدیل شد.
بخش خودروسازی نیز در نهایت به مبلغ 450 میلیون پوند به فولکسواگن فروخته شد.
اما در این زمان، بزرگترین کودتای اقتصادی جهان رخ داد.
فولکسواگن شرکت را خریده بود اما نام تجاری آن را نخریده بود.
نام رولز رویس متعلق به تولیدکننده موتورهای جت یعنی شرکت سهامی عام رولز رویس بود که حق استفاده از این نام را در ازای مبلغ 40 میلیون پوند به رقیب اصلی فولکسواگن یعنی بیامو فروخت.
امروزه رولز رویس در کارخانه بسیار پیشرفته بیامو در گودوود ساخته میشود که تنها چند کیلومتر با خانه قدیمی هنری رویس در وستویترینگ فاصله دارد.
اسی (خریدار محصول) –
علی