ضبط صوت ! وسیله ای که در این مقاله کاملا با نحوه کار آن آشنا خواهیم شد. در ادامه این نوشته با تی وی مستند همراه باشید…
ضبط صوت : از نوستالژی تا کاربرد
ضبط روی نوار مغناطیس جزو نخستین شیوههای ضبط دایمی اطلاعات محسوب میشود. نوارهای مغناطیسی (کاست) هنوز هم محبوبترین وسایل پخش موسیقی هستند. مردم یا این کاستها را به صورت ضبط شده میخرند و یا با استفاده از ضبط صوتهای خانگی، از روی سیدیهای صوتی روی کاستها ضبط میکنند.
در حوزۀ فیلم نیز نوارهای ویدیویی، هم در صنعت فیلمسازی و هم در مصارف خانگی کاربرد فراوان دارند. در حوزۀ کامپیوتر نیز از نوارهای مغناطیسی در دیسکهای سخت و برخی نوارهای پشتیبان استفاده میشوند.
ما در این بخش، ابتدا نگاهی به نوارها و ضبط صوت های مغناطیسی میکنیم و سپس روی کاستها و نوارهای ویدیویی متمرکز خواهیم شد. همچنین پی خواهیم برد که چگونه این نوارها و ضبط صوت های مغناطیسی با گذشت سالیان دراز هنوز به عنوان روشی ساده، ارزانقیمت و مردمپسند برای ضبط دایمی اطلاعات به کار میروند.
نوار کاست
یک سیستم ضبط صوت مغناطیسی از دو بخش اصلی ضبط های مغناطیسی برای ضبط و پخش اطلاعات و رسانۀ ضبط یا همان نوار کاست تشکیل میشود.
نوار کاست از یک نوار پلاستیکی مخصوص تشکیل شده و روی این نوار با پودر اکسیدفریک و نوعی روغن برای جلوگیری از خراب شدن هد ضبط صوت پوشیده شده است.
اکسیدفریک یک مادۀ فرّومغناطیسی است، به این معنی که اگر در معرض یک میدان مغناطیسی قرار گیرد، به صورت مغناطیس پایدار درمیآید. این خاصیت در نوارهای مغناطیسی کمک میکند تا شما بتوانید هر اطلاعاتی را که لازم دارید، روی نوارها به صورت دایمی ذخیره کنید و نیز به راحتی اطلاعات روی آن را پاک کنید و اطلاعات جدیدی را ذخیره نمایید.
نوارهای کاست در زمان جنگ جهانی اول به دست مهندسان آلمانی و برای اهداف نظامی ساخته شدند و سپس در سال ۱۹۶۴ به صورت کاستهای امروزی و برای اهداف تجاری روانه بازار شدند.
اگر به یک کاست نگاه کنید، سیستم بسیار سادهای خواهید یافت.
دو قرقره که نواری دور آنها پیچیده شده و با چرخاندن یکی از قرقرهها، نوار دور کاست میچرخد. یک تکۀ کوچک پنبه نیز از پایین آمدن نوار به هنگام ضبط یا پخش جلوگیری میکند. طول نوار داخل کاستهای ۹۰ دقیقهای حدود ۱۳۵ متر است.
ضبط صوت
سیستم کار ضبط صوتها واقعاً ساده است. تمام این وسایل از اصول بنیادین الکترومغناطیس کمک میگیرند. روش کلی به این صورت است که یک آهنربای الکتریکی (هدِ ضبط)، میدان مغناطیسی بالای نوار را تولید میکند و این میدان مغناطیسی، پودر اکسید را روی نوار در حال حرکت مرتب میکند.
هد ضبط صوت های مغناطیسی بسیار کوچک است و از یک حلقۀ آهنربای الکتریکی با شکاف کوچک داخل آن تشکیل میشود. آهنربای الکتریکی نیز یک هستۀ آهنی دارد که یک رشتۀ سیمی حول آن پیچانده شده است.
به هنگام ضبط کردن، سیگنالهای صوتی که به صورت جریان الکتریکی از سیمپیچ عبور میکنند، باعث تغییر میدان مغناطیسی در هستۀ هد میشوند. از آنجا که میدان مغناطیسی به خاطر وجود شکاف نمیتواند از هسته عبور کند، سعی میکند تا با ایجاد پُل از بین شکاف عبور کند. پُل مغناطیسی به هنگام عبور از شکاف نیز اکسیدفریک روی نوار در حال حرکت را مغناطیسی و مرتب میکند.
روش پخش دقیقاً عکس روش ضبط است. به این صورت که در هنگام پخش، نوار مغناطیس شده با عبور از جلوی شکاف، باعث تغییر میدان مغناطیسی هستۀ فلزی هد میشود.
تغییر میدان مغناطیسی هم به نوبۀ خود باعث تولید جریان الکتریکی روی سیم های حول هد میشود. جریان الکتریکی تولید شده نیز در مدارات الکترونیکی تقویت شده و از طریق بلندگوها به گوش ما میرسند.
هنگام ضبط، هد، تنها نیمی از پهنای نوار را مغناطیس میکند. به همین دلیل روی هر سمت نوار (A یا B) میتوان اطلاعات متفاوتی را ضبط کرد. البته هدهای جدید که در ضبطصوتهای استریو نصب هستند، روی نصف پهنای نوار میتوانند دو ردیف اطلاعات (کانال چپ و کانال راست) ضبط کنند.
اگر داخل نوارخوان ضبط صوت خود نگاه کنید، دو چرخدنده را خواهید دید که قرقرههای نوار کاست داخل آن قرار میگیرند و با چرخش هرکدام از این چرخدندهها، نوار داخل کاست روی هد حرکت میکند.
در پایین این چرخدندهها دو هد مشاهده میکنید. هد سمت چپ برای پاک کردن نوار قبل از ضبط و هد وسطی برای ضبط و پخش روی نوار کاست تعبیه شده است. این هد شامل دو آهنربای الکتریکی ظریف و کوچک برای ضبط استریو روی نیمی از پهنای نوار میباشد.
در سمت راست نوارخوان هم یک چرخ تسمه و یک غلطک را مشاهده میکنید. این چرخ تسمه با سرعت دقیق ۷۶/ ۴ سانتیمتر در ثانیه میچرخد. غلطک هم فشار لازم برای سفت چسبیدن نوار به چرخ تسمه و گردش راحتتر آن را مهیا میکند.
ضبطهای پیشرفته تا واکمنهای ساده، از اصول فوق در ضبط و پخش صدا استفاده میکنند.
با این که سیستمهایی با امکان ضبط و پخش بالا مثل CD و DVD به بازار عرضه شدهاند، ولی هنوز هم تعداد زیادی از مردم به ضبط صوت ها و کاستهای مغناطیسی قدیمی وفادار ماندهاند.
امروزه ماشین ها از قطعات ریز و مخفی ساخته شده اند.در این مستند به بررسی آن ها می پردازیم.
همچنین در این مجموعه بینظیر با چند طراح حرفه ای ماشین گفتگو کرده و با نحوه طراحی و ساخت و کارکرد وسایل آشنا می شویم ..
پرسش های پرتکرار درباره ضبط صوت
ضبط صوت برای چه استفاده می شود؟
نوار ضبط ، سیستم ضبط که از پدیده های الکترومغناطیسی برای ضبط و تولید مثل امواج صوتی استفاده می کند. نوار شامل پشتیبانی از پلاستیک پوشش داده شده با یک لایه نازک از ذرات ریز پودر مغناطیسی.
چه چیزی جای ضبط صوت را گرفت؟
از دهه اول قرن 21 ، نوار مغناطیسی آنالوگ تا حد زیادی توسط فناوری های ضبط دیجیتال جایگزین شده است.
چگونه می توان یک نوار کاست ضبط کرد؟
یک کاست خالی در جای نوار قرار دهید ، به عقب برگردید و به طور همزمان دکمه های پخش و ضبط را فشار دهید (در بسیاری از مدل ها) ، سپس بلافاصله دکمه مکث را فشار دهید. برای شروع ضبط ، فقط در برخی از مدل ها فقط فشار دادن دکمه ضبط لازم است .
چه مدت می توانید روی نوار کاست ضبط کنید؟
به طور معمول 30 یا 45 دقیقه صدا در هر طرف
آیا کاست از سی دی بهتر است؟
نوارهای کاست عملکردی دارند که تقریباً از همه لحاظ نسبت به سی دی کمتر است . از نظر قالب ، نوار کاست دارای نویز بیشتر ، اعوجاج بیشتر و پاسخ فرکانس دقیق کمتر است. از نظر سخت افزاری واقعی ، بیشتر دستگاه های پخش سی دی عملکرد بسیار بهتر از حتی بهترین دستگاه های پخش کاست نیز دارند.
4 پاسخ
با سلام
هر چه به انتهای نوار نزدیک میشیم قطر نوار پیچیده شده بیشتر و محیط بیشتر میشود
یعنی اول نوار وقتی قرقره یک دور میچرخد فرض ۵ سانت نوار دور آن میپیچد ولی اخر نوار یک دور که بچرخد ۱۰ سانت دور قرقره میپیچد ، آیا سرعت چرخش تغییر میکند یا مکانیزم دیگری دارد ؟؟؟
توضیح بدید ممنون
عزیزم تنظیم دور نوار توسط اون قرقره نیست یه چرخ لاستیکی جلوی نوار قرار میگیره که به یک محور فلزی میچسبه ..و مانند غلتک باعث تنظیم دور نوار میشود و اون چرخ نوار فقط برای پیچیدن به دور نوار و اصطلاحا جمع کردن نوار هست
سلام خدمت شما عزیزان واقعاً ممنون از این اطلاعات کامل مقطع اگر ممکن هست سیستم کار نوار ویدئویی. و ویدئو پروژکتور و لامپ تصویر تلویزیون را توضیح دهید. باتشکر
در مقالات بعدی حتما به این موارد پرداخته خواهد شد.