می گویند تاریخ آمریکا به حدودا 400 سال پیش باز می گردد و سالی که این کشور به رسمیت شناخته شد، 1776 بود؛ البته بدون شک این کشور به عنوان زیستگاه انسان ها و بشر، قدمت بسیار بیشتری دارد و 400 سال در برابر این قدمت عدد چندان زیادی نخواهد بود.
اولین انسان هایی که به آمریکا رفتند
اولین انسان هایی که به آمریکا رفتند، گروهی از آفریقایی ها بودند که بعد از طی کردن مسافتی طولانی، به قاره آمریکا رسیدند؛ البته این مردمان از دیگر قاره ها هم عبور کرده بودند و سری هم به دیگر کشور ها زده بودند.
در سال های بسیار قدیم، که برخی از افراد می گویند بیش از 100 هزار سال از آن می گذرد، آفریقایی ها به اروپا و آسیا رفتند و در کمال ناباوری از قاره اقیانوسیه هم عبور کردند و به کشور استرالیا رسیدند.
اما در نهایت، آفریقایی ها بین 13 تا 15 هزار سال پیش که برخی از رسانه ها آن را 25 هزار سال می نامند، با استفاده از تنگه ای که امروزه به اسم برینگ شناخته می شود، از آسیا به آمریکا رفتند که همچنان آثاری از مردمان آن زمان بر روی سنگ ها باقی مانده است.
اولین انسان هایی که در قاره آمریکا وجود داشتند، تکامل نداشتند و به مرور زمان و ایجاد تکامل، شیوه زندگی آن ها بهبود یافت و همین امر باعث شد تا پیشرفت هایی صورت بگیرد و قبایلی ایجاد شود.
اکثر قبایلی که در آمریکا ایجاد می شد، از سرخپوستان تشکیل می شده است و برخی از آن ها، بسیار متمدن و با شکوه بودند و در زمان خود، جزء بهترین قبایل آمریکایی نامیده می شدند.
قبایلی با نام های مایا، تول تک، آزتک و مایا در آمریکا وجود داشتند؛ برای مثال، قبلیه مایا از 20 گروه سرخپوست تشکیل می شد و جزء اولین قبایل آمریکا می باشد.
مستند اولین آمریکایی
این مستند بینظیر با بررسی شواهد به جا مانده از اولین آمریکایی ها , تاریخ آمریکا را به چالش میکشد و به ما نشان میدهد از همان ابتدا در مطالعه تاریخ آمریکا اشتباه کرده ایم!
فیلم مستند اولین آمریکایی ها در صدد اثبات این موضوع است که اولین انسان هایی که به آمریکا آمدند شکارچیانی بودند که از پل سرزمین بری در انتهای آخرین عصر یخبندان گذشته و از سیبری به این سرزمین آمده اند.
ورود اروپایی ها به آمریکا
برخی صاحب نظران می گویند که در سال های قبل از سفر کریستف کلمب به آمریکا هم، اروپاییان به آمریکا می رفتند؛ اما اصلی ترین سفر ها، بعد از سفر کریستف کلمب از پرتغال به آمریکا بود و همین امر باعث شد تا دیگر اروپاییان مانند اسپانیایی ها، به آمریکا بروند.
چند سال بعد از سفر کریستف کلمب به آمریکا، برخی اروپایی ها تصمیم گرفتند برای همیشه در قاره آمریکا بمانند و زندگی تازه ای را تجربه کنند؛ هر بخش از این قاره، به دست مردمان کشور های مختلف افتاد. شهر هایی که بین مردم تقسیم می شد، با توجه به جمعیت آن ها بود.
در تاریخ آمریکا آمده است که کریستف کلمب قرار بود به هند برود اما اینگونه نشد؛ کلمب صحبت های زیادی با مسئولان پرتغالی برای سفر به هند کرد اما به نتیجه ای نرسید و آن ها قبول نکردند که با کلمب به هند بروند و هزینه های سفر را پرداخت کنند.
کریستف کلمب هم به کشور اسپانیا که در آن زمان رقیب سر سخت پرتغال بود، رفت و طرح سفر به هند خود را به آن ها داد؛ البته که راضی کردن مسئولان اسپانیایی طول کشید اما در نهایت آن ها قبول کردند که با کمک ایتالیایی ها، هزینه سفر را به کلمب پرداخت کنند.
کریستف کلمب هم بعد از قبول کردن اسپانیایی ها و دریافت تجهیزات که 3 کشتی و 90 همراه بود، به سمت هند به راه افتاد؛ آن ها پس از طی کردن مسافت بسیار زیاد، سرانجام به خشکی رسیدند.
همه آن ها فکر می کردند که این خشکی، هند است اما در اصل، آن ها به آمریکا رفته بودند و این خشکی که در آن حضور داشتند، آمریکا بود؛ کریستف کلمب اصلا فکرش را هم نمی کرد که روزی به عنوان مکتشف قاره آمریکا شناخته شود.
کریستف کلمب و همراهانش نفهمیدند که آن خشکی قاره آمریکاست و تا آخر عمرشان بر این باور بودند که به هند سفر کرده اند.
صحبت های زیادی درباره دلیل نامگذاری اسم قاره کشف شده به آمریکا بوده است؛ نام آمریکا از اسم دریانورد ایتالیایی با نام آمریگو وسپوچی گرفته شده است.این دریانورد سفر های اکتشافی داشت که آغاز آن از کشور برزیل بود و در آن زمان، شهرت نسبتا زیادی داشت.
مستند داستان امریکا
مستند America The Story of Us یا امریکا داستان ما؛ یکی از جذابترین مستندهایست که تا به حال ساخته شده و توسط شبکه History Channel به نمایش درآمده است .
داستان آمریکا یک رویداد تاریخی و حماسی است که داستان فوق العاده چگونگی شکوفایی و پیشرفت امریکا را به تصویر می کشد . در این مستند با برخی از هنرمندان امریکا , بزرگان کسب و کار , دانشگاهیان و روشنفکران مصاحبه شده است و تمامی اتفاقات و وقایعی که در 400 سال گذشته باعث شده است امریکا به چنین درجه ای از تولید علم و پیشرفت دست یابد , بررسی می شود .
در اصل این مستند تونل زمانی است که ما را به سال 1607 برده و با بسیاری از اختراعات و تاثیر آنها بر آینده امریکا ما را آشنا می کند . بسیاری از وقایع تاریخی با استفاده از بازیگران و یا جلوه های ویژه بازسازی شده اند و همین امر توانسته تحسین بسیاری از منتقدان را به همراه داشته باشد .
نبرد و جنگ های آمریکا در طول تاریخ
تاریخ آمریکا جنگ های نسبتا زیادی را به خود دیده است؛ برخی از این جنگ ها باعث شده است تا قاره آمریکا برای چند سال عقب بیوفتد و مانند اروپا پیشرفت زیادی نکند؛ البته این کمبود ها به مرور زمان جبران شد و قاره آمریکا هم توانست به لیست قاره های پیشرفته اضافه شود و راه مدرن شدن را در پیش بگیرد.
جنگ استقلال
آمریکا در ابتدا مستعمره بریتانیا بود و از کشاورزی خود ؛ به دولت بریتانیا مالیات پرداخت میکرد. با گذشت زمان و افزایش مالیات ها؛ موجی از نارضایتی در ایلات متحده آمریکا شکل گرفت که نهایتا منجر به جنگ استقلال آمریکا بر علیه انگلستان گردید.
فرانسه یکی از کشور هایی بود که نقش نسبتا زیادی در استقلال آمریکا داشت و همین امر باعث شد تا رقابت آن ها با بریتانیا بالا بگیرد. فرانسه همواره این استقلال را برگ برنده ای در مقابل بریتانیا و هم پیمانانش برای خود میداند.
مستند جنگ استقلال امریکا
در این مستند بینظیر درباره تاریخ آمریکا؛ دانشمندان و مورخین مدارک به جا مانده از جنگ استقلال آمریکا را بررسی میکنند. آنها داستانها و نوشته های موجود درباره ماجرای درگیری هندی آمریکایی ها در جنگ انقلابی را مطالعه کرده و کشف میکنند چه چیزی این نبرد را اینقدر خونبار کرده است.
با این مستند دیدنی همراه باشید تا ببینید علت آمار بالای تلفات در بین نیروهای شبه نظامی چه بوده است.
مستند حقایق مدفون جنگ استقلال
در تابستان ۱۷۷۷، جنگهای استقلال رو به وخامت میگذارند. مستعمره نشینها در شمال نیویورک سعی در دفع حملات پیش روندهی بریتانیاییها داند. یکی از استراتژیهای بریتانیاییها به خدمت گرفتن سرخپوستان به جای پیشاهنگ است.
دستورهای آنها وحشیانه بود، اینکه هرج و مرج ایجاد کنند، به شیوهی خود شبه نظامیان را به قتل برسانند و پوست سرشان را بکنند.
در میانه ی این سناریو قتل زن جوان و جذابی که نامزد یکی از وفاداران بریتانیا بود، به چشم میخورد. جین ماکریا نگران و منتظر بازگشت نامزدش است که همراه با لشکری که به آنجا نزدیک میشوند در جنگ است.
ولی قبل از آنکه همسر آیندهاش به او برسد، سرخپوستان به خانه ای که مکریا در آن ساکن است حمله میکنند، او را با خود میبرند و کمی بعد کشته میشود.
برخی کارشناسان معتقدند مرگ او روند تاریخ آمریکا را تغییر داد. در این قسمت از بررسی تاریخ، تلاشهای امروزی انسان شناسان جنایی را پی میگیریم تا ببینیم جین ماکریا چگونه کشته شد.
جنگ های داخلی
افراد نژاد پرست زیادی از گذشته در آمریکا وجود داشته اند و برخی از جنگ ها را به راه انداختند؛ شما در قاره آمریکا و ایالات متحده آمریکا شاهد کشته شدن سیاه پوستان به دست پلیس ها هستید که نمونه اصلی نژاد پرستی می باشد.
سرخپوستان و سفید پوستان، در کل طول تاریخ آمریکا افراد سیاهپوست را در این قاره به عنوان برده به خدمت می گرفتند و آن ها را خرید و فروش می کردند؛ این افراد سیاهپوست در برخی از مواقع به دست اربابان خود کشته می شدند و فردی هم حق اعتراض به این جنایات را نداشت.
بین سالهای 1861 و 1865، ایالات متحده آمریکا به دلیل جنگ شدید داخلی بین ائتلاف ایالت های جنوبی و اتحادیه ایالات شمالی، به رهبری آبراهام لینکلن، به دو قسمت تقسیم شد.
آبراهام لینکلن که خواهان براندازی برده داری در ایالت های جنوبی بود؛ پس از پیروزی در جنگ های داخلی ، به برده داری در جنوب آمریکا پایان داده و یکپارچگی ملت آمریکا را تضمین نمود.
مستند انقلاب آمریکا
انقلاب آمریکا مجموعه رویدادها و اندیشهها و تغییراتی است که منجر به جدایی سیزده ایالت آمریکای شمالی از بریتانیا و تأسیس ایالات متحده آمریکا گردید. اولین درگیریها از شهر بوستون شروع شد که به دنبال سختگیری های پادشاهی انگلستان به سرعت گسترش یافت.
در ۱۷۶۵ در نیویورک کنگرهای متشکل از ۹ مستعمره نشین تشکیل شد که سران این مستعمره نشینها در این کنگره برای اقدام علیه انگلیس هم پیمان شدند و در مه ۱۷۷۵ رهبران مستعمره نشین از مردم درخواست کردند که برای مبارزه با اشغالگران آماده شوند.
این مستند نشان دهنده تاریخچه ظهور یک ملت از یک شورش تا فرار استعمارگران و تبدیل شدن یک ملت قدرتمتد است.
دخالت آمریکا در جنگ جهانی هم باعث شد تا این کشور دشمنان و دوستان زیادی پیدا کند؛ برخی از این کشور ها، تا کنون هم با آمریکا هیچ سازشی نداشتند و همچنان به عنوان دشمن اصلی از آن یاد می کنند.
آمریکا در جنگ های خارج از قاره اروپا هم نقش داشته است؛ برای مثال، حضور نظامی آمریکایی ها در جنگ های کره و جنگ های ویتنام به هیچ عنوان قابل درک نبود و نشان می داد که آمریکا در قاره آسیا به دنبال حکمرانی و دریافت منابع است.
آمریکا به این حضور نظامی در کشور های مختلف پایان نداد و امروزه هم می توانید حضور نظامی آمریکایی ها در کشور های عربی مانند عراق و سوریه را ببینید؛ آمریکا همواره در قاره های مختلف به دنبال سودجویی بوده است و به کسب منافع برای خود و غارت منابع دیگر کشور ها فکر می کند.