زمین شناسی از پوسته تا هسته!

زمین شناسی (Geology) از واژه یونانی Geo به معنی زمین و Logos به معنی علم گرفته شده و در واقع علم مطالعه زمین است. زمین‌شناسی دانش شناخت زمان و چگونگی پیدایش زمین و تکامل آن، مواد تشکیل‌دهنده، ساختارها و رویدادهایی مانند کوهزایی و تشکیل اقیانوس‌ها و همچنین پیدایش جانداران در طول تاریخ آن است.
زمین شناسی از پوسته تا هسته
فهرست مطالب

آشنایی با زمین شناسی

زمین شناسی (Geology) از واژه یونانی Geo به معنی زمین و Logos به معنی علم گرفته شده و در واقع علم مطالعه زمین است.

مجموعه کامل مستند آفرینش زمین

مستند ” How the Earth Was Made ” یک مجموعه مستند تلویزیونی انگلیسی است که توسط شبکه History Channel تولید و پخش شده است.
این مجموعه مستند در سال ۲۰۱۰ توسط شبکه تلویزیونی منوتو با عنوان ” آفرینش زمین ” به زبان فارسی دوبله و پخش گردید.

مجموعه کامل مستند آفرینش زمین

این مجموعه مستند دیدنی به بررسی چگونه ساخته شدن سیاره ما و پدیده های طبیعی که درون آن است می پردازد.
هر سوالی که در مورد نحوه پیدایش زمین، کوهستان ها، زمین لرزه ها، اوقیانوس ها و … دارید در این مجموعه جوابش را خواهید یافت.

هر قسمت از این مجموعه دارای بهترین تصاویر با کیفیت بالا به همراه شبیه سازی های عالی کامپیوتری میباشد.

زمین شناسی

زمین‌شناسی دانش شناخت زمان و چگونگی پیدایش زمین و تکامل آن، مواد تشکیل‌دهنده، ساختارها و رویدادهایی مانند کوهزایی و تشکیل اقیانوس‌ها و همچنین پیدایش جانداران در طول تاریخ آن است.

 

زمین شناسی

علوم زمین شناسی بسیار گسترده است و رویکردهای گوناگونی را در بردارد:

  • زمین‌ شناسی مهندسی (Engineering Geology): دانش کاربرد زمین شناسی‌ در فعالیت‌های عمرانی‌ است.
  • زمین‌ساخت و زمین‌ شناسی ساختاری (Tectonics): دانشی است که درباره ساختار، تغییرشکل‌ها، منشا و نیروهای تغییرشکل‌دهنده و تکامل پوسته زمین بحث می‌‌کند.
  • سنگ‌شناسی (Petrology): در دانش سنگ‌شناسی به چگونگی تشکیل، منشا و همچنین توصیف و طبقه‌بندی و ترکیب سنگ‌ها پرداخته می‌شود.
  • دیرینه‌شناسی (Paleontology): دانش مطالعه و بررسی‌ سنگواره‌هاست و بیان‌کننده حیات گذشته زمین و تحولات آن است.
  • رسوب‌شناسی (Sedimentology): دانش مطالعه موادی است که روی سطح پوسته زمین رسوب‌کرده‌اند.
  • زمین ‌شناسی اقتصادی (Economic Geology): دانشی است که درباره شرایط تشکیل مواد معدنی، مورفولوژی، بافت و ساخت آن‌ها‌، عوامل کنترل کننده
  • پراکندگی مواد معدنی‌، توجیه فنی و اقتصادی آن‌ها و با‌لاخره تقسیم‌بندی زایشی مواد معدنی بحث می‌کند.
  • زمین‌ شناسی نفت (Petroleum geology): دانشی است که به بررسی عوامل و شرایط تشکیل ذخایر هیدروکربنی و اکتشاف آن‌ها می‌پردازد.
  • زمین‌ شناسی زیست‌محیطی (Environmental Geology): دانشی است درباره پدیده‌ها، رخدادها و منابع زمین که روی زندگی انسان تاثیرگذارند و نیز برهم‌کنش متقابل میان انسان و محیط طبیعی پیرامون آن است.
  • آب‌شناسی (Hydrogeology): دانشی است که آب‌های زیرزمینی، منشا، ترکیب، خواص، کیفیت، گسترش و حرکت آن‌ها را در داخل قشرهای زمین مورد مطالعه قرار می‌دهد.

زمین شناسی اقتصادی

تاریخچه زمین شناسی

کره زمین یکی از ۸ سیاره منظومه شمسی است. زمین‌ شناسان با استفاده از روش‌های سن‌یابی طیف‌سنجی جرمی از بلورهای زیرکن در استرالیا، عمر کهن‌ترین سنگ‌های یافت‌شده در کره زمین را ۲۷۶/ ۴ میلیارد سال برآورد کرده‌اند. اما سن‌یابی سنگ‌های کره ماه، سنگ‌های آسمانی و اجرام منظومه شمسی عمر این منظومه و کره زمین را ۶/ ۴ میلیارد سال برآورد کرده‌اند.

طبق نظریه‌ای، کره زمین در اوایل پیدایش به صورت یک سیاره جوان داغ و ناپایدار بوده است و نخستین سنگ‌ها و قاره‌های پایدار آن پس از مدتی تشکیل شده‌اند.

اوایل کره زمین

زمین‌ شناسان با بررسی سنگ‌های کره زمین، با توجه به اقلیم‌های گذشته، سنگواره‌ها و دیگر اشکال حیات درون سنگ‌ها و رویدادهای زمین‌ شناسی، مانند کوهزایی، تاریخ زمین را به فاصله‌های زمانی تقسیم کرده‌اند.

تاریخ زمان زمین‌ شناسی شامل ۲ اَبَردوران به نام‌های پروتروزوییک، از ابتدا تا ۵۴۰ میلیون سال پیش، که در آن آثار حیات یافت نشده و فانروزوییک از ۵۴۰ میلیون سال پیش، اولین آثار زیستی در آن زمان یافت شده، تاکنون است. هر اَبَردوران خود به چند دوران، هر دوران به چند دوره و هر دوره به چند دور تقسیم می‌شود. اَبَردوران فانروزوییک به ترتیب از گذشته تا حال شامل ۳ دوران است که پایان هر دوران با تحولات اساسی زمین‌شناسی مانند کوهزایی‌های گسترده مشخص می‌شود:

  • پالئوزوییک: از ۵۴۰ تا ۲۳۰ میلیون سال پیش. پالئوزوییک یا دوران دیرینه‌زیستی از دو کلمه یونانی palaios به معنی کهن و zoen به معنی موجود زنده مشتق شده است. دوران پالئوزوییک شامل ۶ دوره بوده که به ترتیب از قدیم به جدید عبارت است از: کامبرین، اردوویسین، سیلورین، دوونین، کربونیفر و پرمین. در طول این دوران جانوران بی‌مهره به فراوانی وجود داشته‌اند به طوری که گاهی این دوران را به نام دوران بی‌مهرگان می‌شناسند.
کامبرین، اردوویسین،
کامبرین، اردوویسین، سیلورین، دوونین،
  • مزوزوییک: از ۲۳۰ تا ۶۳ میلیون سال پیش. مزوزوییک از دو کلمه Meso به معنی میانه و Zoa به معنی حیات ساخته شده است و دوران میانه‌زیستی نیز نامیده می‌شود. این دوران از سه دوره زمین‌شناسی تشکیل شده است که به ترتیب از قدیم به جدید عبارتند از: تریاس، ژوراسیک و کرتاسه. در این دوران دو دسته مهم جانوری شامل خزندگان غول‌پیکر به نام دایناسورها و آمونیت‌ها وجود داشتند. آب و هوای این دوران نسبتا گرم و از نوع آب و هوای استوایی و یکنواخت‌تر از آب و هوای فعلی بوده است.
  • سنوزوییک: از ۶۳ میلیون سال پیش تاکنون. سنوزوییک یا دوران نوزیستی از دو کلمه Kainos به معنای جدید و Zoa به معنای حیات ساخته شده است. در این دوران پرندگان و پستانداران گسترش و تنوع پیدا کردند و انسان پا به عرصه ظهور گذاشت. در همین زمان مناظر فیزیکی و اشکال حیاتی جهان امروزی ما به‌وجود آمدند. این دوران شامل دو دوره مهم ترشیری و کواترنری است.

جدول زمین شناسی

اکنون ما در دوره کواترنری زندگی می‌کنیم که از حدود ۲ میلیون سال پیش شروع شده و خود به ۲ دور تقسیم می‌شود، پلیستوسن که زمان ظهور انسان است و هولوسن که اکنون در آن هستیم و از ۱۰ هزار سال پیش آغاز شده است

جدول ساده شده زمان زمین‌شناسی

اجزای تشکیل‌دهنده زمین

سنگ‌های کره زمین که فرآیند تشکیل آن‌ها میلیون‌ها سال طول کشیده است، چشم‌اندازهای زمین را شکل می‌دهند. سه نوع سنگ در طبیعت وجود دارد که شامل سنگ‌های رسوبی، آذرین و دگرگونی هستند.

فرایند تشکیل دهنده ی زمین

همان‌گونه که سنگ‌ها چشم‌اندازها را شکل‌می‌دهند، کانی‌ها نیز اجزای تشکیل‌دهنده سنگ‌ها به حساب می‌آیند. کانی‌ها موادطبیعی، غیرآلی، متبلور و جامدی هستند که ترکیب شیمیایی به نسبت ثابت و ساختار مخصوص به خود را دارند.

یک سنگ ممکن است از یک یا چند کانی تشکیل شده باشد. برخی کانی‌ها معروفند مانند کوارتز و طلا و برخی هم کمتر شناخته شده‌اند، مانند کیانیت و پیریت. تاکنون حدود ۳۵۰۰ کانی مختلف شناخته شده‌است.

کانی‌ها خود از اجتماع اتم‌های عناصرگوناگون شکل می‌گیرند. در ترکیب پوسته‌ زمین ۸ عنصر فراوان‌تر از بقیه عناصر هستند و حدود ۵ /۹۸ درصد ترکیب پوسته را شکل می‌دهند. این عناصر به ترتیب فراوانی عبارتند از اکسیژن، سیلیسیم، آلومینیم، آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم و منیزیم. بقیه عناصر نیز ۵ /۱ درصد از پوسته را شکل می‌دهند.

با گذشت زمان و تغییر شرایط حاکم بر سنگ‌ها، آن‌ها می‌توانند به یکدیگر تبدیل شوند. راه‌های تشکیل هر نوع سنگ و تبدیل آن‌ها به هم، چرخه‌سنگ را به وجود می‌آورند. نظریه چرخه‌سنگ اولین بار توسط جیمز هاتن در اواخر قرن هجدهم مطرح شد

چرخه سنگ

چرخه سنگ

ساختار زمین و زمین شناسی

بر اساس اطلاعات ژئوفیزیکی درون کره زمین، این سیاره از چند لایه تشکیل شده است؛ پوسته، گوشته و هسته. شعاع کره زمین ۶۳۷۱ کیلومتر است. از مرکز زمین تا ژرفای ۲۸۸۵ کیلومتری هسته زمین (Core) قرار دارد.

هسته خود از دو بخش تشکیل شده که بخش داخلی آن جامد و از جنس عناصر فلزی چون آهن، نیکل، وانادیم و کبالت است و بخش خارجی آن مایع و با ترکیب آهن خالص با برخی عناصر سبک‌تر است. به نظر می‌رسد میدان مغناطیسی زمین از این بخش منشا می‌گیرد.

از مرز هسته خارجی تا زیر پوسته، گوشته زمین (Mantle) قرار دارد. گوشته، بیشترین حجم کره زمین را تشکیل می‌دهد و جنس آن بیشتر از کانی‌های سیلیکاته قلیایی است.

پوسته-زمین

بیرونی‌ترین و نازک‌ترین بخش کره‌زمین را پوسته (Crust) می‌نامند. پوسته زمین به ۲ نوع پوسته قاره‌ای (Continental) و اقیانوسی (Oceanic) تقسیم می‌شود. وزن پوسته قاره‌ای کمتر از پوسته اقیانوسی است؛ چگالی متوسط آن ۷ /۲ است؛ در حالی‌که چگالی پوسته اقیانوسی ۳ و چگالی قسمت فوقانی گوشته ۴/ ۳ است. دلیل چگالی بیشتر پوسته اقیانوسی جنس آن است، زیرا بیشتر از سنگ‌های آذرین بازیک که از درون زمین منشا گرفته‌اند، تشکیل شده است.

ضخامت پوسته قاره‌ای بیشتر از پوسته اقیانوسی و به طورمتوسط ۳۵ تا ۴۰ کیلومتر و در قسمت‌های بلند کوهستانی بین ۶۰ تا ۷۰ کیلومتر است که گاهی قدمت آن به بیش از ۴ میلیارد سال می‌رسد. در صورتی که پوسته‌های اقیانوسی کهن‌تر از ۲۰۰ میلیون سال نیستند. ساختار پوسته قاره‌ای پیچیده و ترکیبش متغیر است در صورتی که پوسته اقیانوسی ساختار لایه‌ای ساده و ترکیب یکنواختی دارد.

پوسته زمین به همراه گوشته بالایی که جامد است، لیتوسفر (Lithosphere) یا سنگ‌کره نامیده می‌شوند و ضخامتی از ۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر دارد. در زیر سنگ‌کره تا قاعده ۷۰۰ کیلومتری در گوشته، استنوسفر (Asthenosphere) یا سست‌کره قرار دارد که به صورت خمیری است.

ساختار درونی کره زمین

ساختار درونی کره زمین، برگرفته از USGS

نظریه زمین‌ساخت صفحه‌ای (Plate Tectonics)

با نگاه به نقشه جهان متوجه می‌شویم که قاره‌ها مانند تکه‌های یک جورچین هستند که اقیانوس‌ها آن‌ها را از هم جداکرده‌اند. اگر اروپا و آفریقا در خاور اقیانوس اطلس و سراسر قاره آمریکا در باختر آن را در کنار هم قراردهیم، آن‌ها به خوبی به هم جفت می‌شوند. این امر برای هند، استرالیا و قطب جنوب نیز به همین گونه است و خطوط ساحلی آن‌ها با هم منطبق هستند.

مطالعات فراوانی برای نحوه شکل‌گیری قاره‌ها و اقیانوس‌ها صورت گرفت تا اینکه در سال ۱۹۱۲ فرضیه اشتقاق قاره‌ها (Continental Drift) توسط آلفرد وگنر مطرح شد. وی معتقد بود که اقیانوس‌ها به صورت تدریجی در بین قاره‌ها گشوده شده‌اند و آن‌ها را از هم جدا کرده‌اند. این فرضیه در ابتدا مورد توجه قرار نگرفت اما با به دست آوردن شواهد و مستندات جدید سرانجام در پایان دهه ۶۰ این نظریه مورد پذیرش همگانی قرار گرفت.

از جمله شواهد این نظریه می‌توان به شباهت هندسی حاشیه قاره‌ها، شواهد زمین‌ شناسی مانند سنگواره‌ها، سنگ‌ها و کوه‌ها، شواهد دیرینه‌مغناطیسی، ایزوتوپ‌های رادیواکتیو و آب‌وهوای دیرینه اشاره کرد.

جدایش قاره ها

طبق نظریه جدایش قاره‌ها، سنگواره‌ها و جانداران کنونی به شکل بالا در قاره‌ها پراکنده بوده‌اند. در صورت چسباندن قاره‌ها به هم، دلیل پراکندگی آن‌ها در قاره‌ها مشخص می‌شود. برگرفته از سایت دانشگاه oregon

حرکت قاره‌ها از ۲۰۰ میلیون سال پیش تا کنون،

حرکت قاره‌ها از ۲۰۰ میلیون سال پیش تا کنون، برگرفته از سایت پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله

دانشمندان , زمین شناسی به این نتیجه رسیده‌اند که در ۲۰۰ میلیون سال پیش سطح کره‌زمین را یک ابرقاره به نام پانگه‌آ تشکیل داده بود که پس از بازشدن اقیانوس تتیس در میانه آن، ابرقاره به دو قاره اوراسیا در شمال و گندوانا در جنوب شکل گرفته‌اند. با مرور زمان و گشایش اقیانوس‌های دیگر این دو قاره نیز دچار تغییراتی شده‌اند تا امروزه چهره زمین به این شکل درآمده است.

امروزه سنگ‌کره از هفت صفحه بزرگ و چندین صفحه کوچک‌تر تشکیل شده است که به آرامی در کنار هم در حال حرکت‌اند و مرز میان آن‌ها محل فوران آتشفشان‌ها و وقوع زمین‌لرزه‌های فراوان است. برخی از این صفحات قاره‌ای، برخی اقیانوسی و برخی دیگر ترکیبی از قاره‌ای و اقیانوسی هستند.

جریان همرفتی درون بخش سست‌کره مسوول حرکت سنگ‌کره روی آن است. به‌این‌صورت که مواد در پایین سست‌کره گرم و در نتیجه کم چگال و سبک می‌شوند و بنابراین به سمت بالا حرکت می‌کنند. سپس در بالای گوشته با از دست دادن حرارت، سرد شده و چگالی آن‌ها افزایش می‌یابد و دوباره در سست‌کره، به سمت پایین حرکت می‌کنند. این حرکت مواد مذاب خمیری در سست‌کره موجب حرکت صفحات سنگ‌کره روی آن می‌شود که نتیجه آن جابه‌جایی قاره‌هاست.

پوسته

جریان همرفتی درون سست‌کُره، انواع مرز صفحات زمین‌ساختی، حرکت آن‌ها و ساختار‌های ایجاد شده، برگرفته از سایت پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله

انواع مرزهای صفحات زمین‌ساختی

  • مرزهای واگرا (Divergent Boundaries): هنگامی که دو قاره در حال دور شدن از هم هستند، بستر اقیانوس در حال گسترش است و مواد مذاب از درون زمین به سطح پوسته اقیانوسی راه می‌یابند و پس از سرد شدن پوسته جدیدی را می‌سازند. در محل درز (زمین درز) بین دو صفحه واگرا، فوران‌های آتشفشانی و زمین‌لرزه به فراوانی دیده می‌شوند.

مانند دورشدن قاره آفریقا و اروپا از آمریکا، بدین صورت که با دور شدن قاره‌ها، با خروج مواد مذاب و تشکیل سنگ‌های آذرین جدید در بستر اقیانوس و در محل زمین‌درز رشته‌کوه میان اقیانوس اطلس، وسعت اقیانوس در حال افزایش است. این رشته‌کوه از شمال تا جنوب اقیانوس اطلس به درازای حدود ۶۰ هزار کیلومتر کشیده شده‌است و در محل آن فوران‌های آتشفشانی و زمین‌لرزه دیده می‌شود. به مرزهای واگرا،به دلیل تشکیل پوسته جدید، مرزهای سازنده نیز می‌گویند.

آتشفشان

در محل درزهای واگرا به‌دلیل دور شدن صفحات از هم، روی هر دو صفحه نیروی کششی به وجود می‌آید که موجب ایجاد رشته کوه‌های میان اقیانوسی، گسل‌ها، آتشفشان و زمین‌لرزه می‌شود.

  • مرزهای همگرا (Convergent Boundaries): در مقابل گسترش سطح سنگ‌کره در مرزهای واگرا، سنگ‌کره در مرزهای همگرا در حال حذف شدن است. در این مرزها، صفحات زمین‌ ساختی در حال نزدیک شدن به هم هستند و پس از برخورد یکی به زیر دیگری فرورانده می‌شود. در این حالت، همواره صفحه اقیانوسی به دلیل وزن بیشتر خم شده و به زیر صفحه قاره‌ای فرورانده می‌شود.

صفحه اقیانوسی هنگام به زیر رانده‌شدن، مقداری از رسوبات روی خود را همراه با خود به زیر صفحه دیگر می‌برد. بر اثر گرمای درون زمین و اصطکاک ناشی از فرورانش، رسوبات به طور بخشی ذوب شده و به دلیل چگالی کمتر به سمت بالا صعود می‌کنند. با رسیدن این مواد به سطح زمین، فعالیت‌های آتشفشانی صورت می‌گیرد.

زمین شناسی و اتشفشان

چند مدل برخورد در این نوع وجود دارد:

برخورد دو صفحه اقیانوسی به یکدیگر: در این حالت یکی به زیر دیگری فرورانده می‌شود. در محل این فرورانش درازگودال‌های اقیانوسی و رشته آتشفشان‌های زیردریایی دیده می‌شوند. از جمله می‌توان به برخورد دو صفحه اقیانوسی آرام و ماریانا در شمال‌باختری اقیانوس آرام اشاره کرد که در محل آن درازگودال ماریانا به ژرفای حدود ۱۱ کیلومتر در کف اقیانوس و رشته جزایر آتشفشانی ماریانا در اقیانوس آرام، شکل گرفته‌اند.

برخورد صفحه اقیانوسی با صفحه قاره‌ای: در این حالت، پوسته اقیانوسی به دلیل چگالی بیشتر به زیر صفحه قاره‌ای رانده می‌شود و در محل این برخورد، روی قاره فعالیت‌های آتشفشانی و لرزه‌ای به وجود می‌آید. مانند صفحه اقیانوسی عمان که در حال فرورانش به زیر صفحه قاره‌ای ایران است. بر اثر این برخورد، در سیستان و بلوچستان فعالیت‌های آتشفشانی مانند آتشفشان‌های بزمان و تفتان و زمین‌لرزه‌ها دیده می‌شوند.

برخورد صفحه اوقیانوسی به قاره ای

برخورد دو صفحه قاره‌ای: پس از فرورانش کامل صفحه اقیانوسی به زیر یک صفحه قاره‌ای، دو قاره همجوار به یکدیگر رسیده و با هم برخورد می‌کنند. بر اثر این برخورد هیچکدام از دو قاره به زیر دیگری فرورانده نمی‌شوند بلکه بر اثر برخورد دچار برخاستگی می‌شوند. در این حالت در حاشیه دو صفحه، رشته کوه‌های سترگی شکل می‌گیرند؛ مانند برخورد قاره هند با اوراسیا که هنوز هم ادامه دارد و رشته کوه هیمالیا را شکل داده و همچنان نیز در حال برخاستن است. در محل برخورد صفحات بر اثر فشار وارده و چین خوردن هر دو صفحه، رشته کوه‌های بزرگ روی پوسته قاره‌ای، گسل‌های فراوان و زمین‌لرزه دیده می‌شود.

به دلیل همین زایش و فرورانش‌های مداوم پوسته اقیانوسی است که بستر اقیانوس‌ها جوان‌ترین بخش پوسته زمین هستند و در هیچ‌کجا بیشتر از ۲۰۰ میلیون سال سن ندارند.

مرزهای گسل انتقالی: در برخی موارد نیز صفحات به صورت مماس از کنار هم گذر می‌کنند و نه پوسته جدیدی تشکیل و نه تخریب می‌شود. این گسل‌ها در جهت حرکت صفحات تشکیل می‌شوند و بیشتر در بستر واگرای اقیانوس‌ها قرار دارند هرچند در قاره‌ها نیز دیده می‌شوند.

در این گونه گسل‌ها، فعالیت‌های لرزه‌ای دیده می‌شوند. از مرزهای گسل انتقالی می‌توان به گسل سن‌آندریاس در کالیفرنیا اشاره کرد که در میان صفحات آمریکای شمالی و بخشی از خاور صفحه اقیانوسی آرام قرار دارد. در راستای این گسل، دو بلوک در کنار هم می‌لغزند. زلزله بزرگ سال ۱۹۰۶ در سان‌فرانسیسکو بر اثر حرکت همین گسل و با جابه‌جایی افقی حدود ۵ متر همراه بود.

کسل های زمین

مرز گسل انتقالی

بنابراین، جدایی قاره‌ها به گسترش بستر اقیانوس‌ها و نزدیک شدن قاره‌ها نسبت به هم، با بسته شدن اقیانوس‌ها همراه است. باز و سپس بسته شدن یک حوضه اقیانوسی، چرخه ویلسون نامیده می‌شود.

کره ی زمین

انواع مرز صفحات، برگرفته از سایت دانشگاهOregon


سوالات پر تکرار درباره زمین شناسی

دو نوع زمین شناسی کدامند؟

به طور سنتی ، زمین شناسی به دو زیربخش اصلی تقسیم شده است: زمین شناسی فیزیکی و زمین شناسی تاریخی . زمین شناسی فیزیکی مطالعه زمین جامد و فرایندهایی است که باعث تغییر منظر فیزیکی این سیاره می شود.

آیا مطالعه زمین شناسی سخت است؟

دانشجویان علاقه مند به زمین شناسی می توانند با گذراندن دوره های پایه ریاضی ، علوم و جغرافیا آماده شوند. یادگیری زمین شناسی بیش از هر موضوع دانشگاهی دشوار یا آسان نیست. اگر می خواهید در این موضوع به موفقیت برسید این یک علم است و به وقت و انرژی نیاز دارد.

مطالعه زمین شناسی چیست؟

زمین شناسان مواد ، فرآیندها ، محصولات ، طبیعت فیزیکی و تاریخ زمین را مطالعه می کنند. ژئوموفولوژیست مطالعه لندفرم ها و مناظر زمین در رابطه با زمین شناسی فرآیندها و آب و هوایی و فعالیت های انسان، که آنها را تشکیل می دهد.

زمین شناس چه کاری انجام می دهد؟

زمین شناس یک دانشمند است که ماده جامد، مایع و گازی که به منزله زمین و دیگر سیارات خاکی، و همچنین فرآیندهای است که آنها را شکل می پردازد. زمین شناسان معمولاً زمین شناسی را مطالعه می کنند ، اگرچه زمینه های فیزیک ، شیمی ، زیست شناسی و سایر علوم نیز مفید هستند.

آیا برای زمین شناسی به ریاضی نیاز دارید؟

ریاضیات بیشتر برای زمین شناسان مفید است . زمین شناسی ریاضی می تواند کمک اساسی در تدوین مدل ها و نظریه های علمی برای گردآوری پدیده های مختلف زمین شناسی باشد.

چند سال طول می کشد تا زمین شناس شوید؟

دانش آموزان می توانند حدود 4 سال را برای پیگیری یک مدرک لیسانس در زمین شناسی صرف کنند ، با 2-6 سال تحصیلات تکمیلی اضافی برای گرفتن مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا.

کدام نوع زمین شناس بیشترین درآمد را دارد؟

بالاترین پرداخت زمین شناسان متعلق به کسانی که مشغول به کار در صنعت نفت هستند.

بهترین کشورها برای تحصیل در زمین شناسی کدامند؟

استرالیا. کانادا . فنلاند لبنان نیوزیلند . انگلستان. USA .

برای داشتن زمین شناسی به چه مهارت هایی نیاز دارید؟

مهارت ها مهارت تحلیلی عالی . عالی مهارت های ارتباطی . توانایی درک اصول اساسی مهندسی . اشتیاق در مورد محیط زمین شناسی و طبیعی. تکنیک های نقشه برداری. انعطاف پذیری و انعطاف پذیری. شوق ، صبر و استقامت

چگونه زمین شناس شوم؟

برای تبدیل شدن به یک زمین شناس باید مدرک لیسانس زمین شناسی یا علوم زمین را بدست آورید. در این مدت ، شما همچنین می توانید به عنوان بخشی از برنامه مدرک خود ، کار مطالعه میدانی را انجام دهید تا بتوانید تجربه کار خود را کسب کنید. بسیاری از شرکت ها کارشناسی ارشد یا ترکیبی از تجربه و تحصیلات را ترجیح می دهند.

زمین شناسان چه کارهایی را انجام می دهند؟

زمین شناسان فرایندهای زمین مانند زمین لرزه ، رانش زمین ، سیل و فوران آتشفشان را برای بررسی زمین و تهیه نقشه های ساختمانی ایمن مطالعه می کنند. زمین شناسان وقتی مواد زمینی را بررسی می کنند ، نه تنها فلزات و مواد معدنی را بررسی می کنند ، بلکه به دنبال نفت ، گاز طبیعی ، آب و روش های استخراج این مواد هستند.

 

TVmostanad
TVmostanad

ایده راه اندازی سایت تی وی مستند همزمان با راه اندازی شبکه manoto2 به ذهن ما رسید. در همون روزهایی که شبکه منوتو ۲ بصورت ۲۴ ساعته فقط دمویی از مستند هایی که قرار بود در این شبکه پخش بشه رو نشون میداد. برای همین از روز اول ما شروع به آرشیو کردن مستندهای این شبکه کردیم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره تی وی مستند

ایده راه اندازی سایت تی وی مستند همزمان با راه اندازی شبکه manoto2 به ذهن ما رسید.

در همون روزهایی که شبکه منوتو ۲ بصورت ۲۴ ساعته فقط دمویی از مستند هایی که قرار بود در این شبکه پخش بشه رو نشون میداد.

برای همین از روز اول ما شروع به آرشیو کردن مستندهای این شبکه کردیم…

بقیه شو اینجا بخون…

آخرین مطالب بلاگ